19 september Webinar Regio Deals 4e tranche

Let op: deze activiteiten-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Goed wonen, werken en leven, dat staat centraal bij Regio Deals. Het kabinet heeft in totaal 900 miljoen beschikbaar gesteld voor nieuwe Regio Deals. Voor de 4e tranche is 284,2 miljoen euro gereserveerd, in 2023 en 2024 volgen nog 2 tranches. De 4e tranche is inmiddels opengesteld, een aanvraag indienen kan tot dinsdag 15 november 2022.

Het indienen van een aanvraag is mogelijk voor iedere regio in Nederland. De Rijksoverheid werkt graag met u samen om de brede welvaart in uw regio te vergroten en organiseert op 19 september een webinar over de nieuwe Regio Deals.

Brede welvaart vergroten in regio’s in Nederland, wat betekent dat nu eigenlijk? Waarom zijn Regio Deals nodig? Hoe maakt u zo’n voorstel? En aan welke voorwaarden moet het voldoen? Hoe werkt het selectieproces? Deze en andere vragen beantwoorden we tijdens dit webinar.We hopen u op 19 september van 13.30 tot 15.00 uur te mogen verwelkomen. Wilt u nu geen voorstel indienen, maar in 2023 of 2024? Ook dan bent u van harte welkom. U kunt u aanmelden via RVO.nl. Na aanmelding ontvangt u een link voor het webinar.

In de eerste helft van oktober organiseert het ministerie van BZK bijeenkomsten in ieder landsdeel. Daar heeft u de kans om dieper in gesprek te gaan over uw aanvraag en de thema’s die in uw regio spelen. Lees het nieuwsbericht hierover voor meer informatie en de aanmeldlink.

Programma

Natalie Burgers, programmadirecteur Regio Deals bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, geeft een toelichting op het aanvraagproces van de 4e tranche Regio Deals. Vervolgens vertelt Prof. dr. Marijn Molema, bijzonder hoogleraar ‘Regionale Vitaliteit en Dynamiek’ aan de Rijksuniversiteit Groningen, over het vormen van regionale toekomstvisie vanuit het brede welvaartsperspectief. Programmamanager Tijmen Hordijk en teamleider Magda Söllner delen hun ervaringen met het sluiten en uitvoeren van de Regio Deal Oost-Groningen. Tijdens dit webinar krijgt u gelegenheid om vragen stellen over de Regio Deals.