Gezocht! 3 enthousiaste dealmakers voor het programma Regio Deals

Wij, het team Regio Deals van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, zijn op zoek naar 3 dealmakers voor verschillende regio’s. Wil jij impact maken in jouw regio, lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Stel je eens voor dat jij een impuls kan geven aan de kwaliteit van leven, wonen en werken in regio’s in ons mooie land. Dat je samenwerkingen op gang brengt die de kracht van de regio versterken. Dat je kennis en inspiratie op een aantrekkelijke manier onder de aandacht kan brengen van regio’s, zodat zij in hun kracht komen als regisseur van de oplossingen voor hun eigen vraagstukken.

Het kabinet heeft voor nieuwe regio deals 900 miljoen euro beschikbaar gesteld. Vanuit een eigen verhaal, identiteit en kansen bieden regio’s voorstellen aan het Rijk aan. Het programma team Regio Deals probeert mee te bewegen met de polsslag van een gebied, goed te luisteren wat er lokaal en regionaal speelt, om vervolgens adaptief en ondersteunend mee te werken aan de opgaven.

Wij zoeken drie communicatief sterke dealmakers voor de regio’s West- Midden Nederland, Zuid-Nederland en Oost- Nederland, die de komende twee jaar meewerken in het programma Regio Deals binnen BZK. Samen met andere ministeries, organisaties, gemeenten, provincies, onderwijsinstellingen, inwonerinitiatieven en bedrijven in de regio breng je de door de regio gekozen inzet om Brede Welvaart te versterken tot resultaten. Een complexe opdracht waarbij je met veel partijen samenwerkt aan de specifieke opgaven in de regio die voor veel mensen van persoonlijk belang zijn.
Als dealmaker sta je continu in contact met andere ministeries die op deelonderwerpen verantwoordelijkheid hebben in reeds gesloten en nog te sluiten Regio Deals in jouw landsdeel. In samenspraak met de regio en de Rijkscollega’s stimuleer en bewaak je de voortgang van de Regio Deal. Of in het geval van een nieuwe aanvraag werk je bij een positief kabinetsbesluit met de Regio en de Rijkscollega’s naar een convenant toe waarin de nieuwe deal wordt gesloten.
Je werkt binnen het ministerie samen binnen het team, met collega’s van het programma Regio’s aan de Grens en het Nationaal Programma Leefbaarheid & Veiligheid.

Wij vinden diversiteit belangrijk. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en de creativiteit waardoor we beter aansluiten bij de behoeften uit de samenleving. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou.
Enthousiast geworden? 

Lees meer over deze vacature